HTML

Ugrás Svájcba

Svájci életem és kalandjaim. Küzdelmek, életvitel, mindenféle fura vagy akár megdöbbentő események.

Friss topikok

  • Lex D'Arquebus: @Lex D'Arquebus: Kimaradt egy vessző. Helyesen: Nem, Zürich volt a székhely... (2015.08.27. 08:36) Szabadnap
  • firg_firg: Hello, a paratartalom a penesz miatt fontos. Sok lakas hajlamos a peneszedesre. A mienk kb 10 eves... (2014.04.06. 09:50) A whole new world...
  • Lex D'Arquebus: Tudod fura, hogy ittlétem alatt összesen egy magyar sráccal alakult ki valami barátságféle, pedig ... (2014.02.11. 13:40) Mindenféle
  • Péter Ruprecht: Papírkutya! :)))) (2013.09.03. 12:09) Határok, első rész
  • Péter Ruprecht: Na végre, hiányoztak már a postok! Rupiék örülnek, hogy jól érzitek magatokat. A családi látogatá... (2013.08.21. 06:28) Pótlék

2013.08.05. 14:01 Lex D'Arquebus

Összefoglaló


Vajon hol kezdjem ezt a bejegyzést. Egy hónapja vagyok kinn, azóta megszoktam a helyet, feltalálom magam.

Igaz, a mai napon eléggé felidegesített a rendszer. Egyrészt 2 hete nem képesek a feltöltős számból előfizetést varázsolni. Mindig csak jönnek azzal, hogy jó, holnap már meglesz, aztán persze nem lesz semmi. Persze kellett vegyek új SIM kártyát, ami egyelőre csak pihen a fiókban.

Másrészt a bank, simán lehet bankszámlám, lehet hozzá bankkártyám is, de amit adnak, azt nem lehet online fizetéshez használni. Viszont létezik nekik feltöltős bankkártyájuk, amit meg lehet. Szóval bementem ma a bankba, hogy kérjek egy olyat. Nem engedik, mert csak fél éves a szerződésem. Nem is értem, vagy én vagyok rosszul összerakva.

Múlt héten csütörtökön munkaszüneti nap volt, Svájc legnagyobb nemzeti ünnepe. Estére mindenki tűzijátékozott a kertjéből, az erkélyről, meg a teraszról. Egyéb közösségi programot nem nagyon figyeltem meg. Viszont mivel jó idő volt, elmentünk a tóra fürdeni. A parton hemzsegett a nép, hozták a hordozható grillsütőket, az egész környéken lehetett érezni az illatokat. Hűtőládák, nagy, Ikeás szatyrok telerakva jéggel és sörrel. A víz kellemesen hideg volt a 32 fokban, viszont olyan hirtelen mélyült, hogy a parttól 4-5 méterre már nem ért le a lábam.

DSC_0173.jpg

DSC_0174.jpg

A péntek viszont munkanap volt, természetesen sokan vettek ki szabadságot, úgyhogy alig lézengtünk páran az irodában.

Szombaton aztán egyszemélyes kirándulást tettem, a kínai kertben, amit Zürich kínai testvérvárosa ajándékozott a városnak. Kellemes, csendes környezet, békében lehet üldögélni, annak ellenére, hogy a falon túl a plázs van, ahol milliónyi ember élvezte a napsütést és a jó levegőt.

Jellemző, hogy nagyon sokan kimennek hétvégén a tópartra, úgy mindenhol találkozhatunk fürdőző emberekkel, de vannak kijelölt strandok is.

Leszámítva egy-két idegesítő dolgot, mondhatjuk, hogy élhető, kiismerhető város Zürich, és a leírások szerint biztonságos,még éjjel is. Pont jó hely letelepedni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ugrassvajcba.blog.hu/api/trackback/id/tr175446032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása