HTML

Ugrás Svájcba

Svájci életem és kalandjaim. Küzdelmek, életvitel, mindenféle fura vagy akár megdöbbentő események.

Friss topikok

  • Lex D'Arquebus: @Lex D'Arquebus: Kimaradt egy vessző. Helyesen: Nem, Zürich volt a székhely... (2015.08.27. 08:36) Szabadnap
  • firg_firg: Hello, a paratartalom a penesz miatt fontos. Sok lakas hajlamos a peneszedesre. A mienk kb 10 eves... (2014.04.06. 09:50) A whole new world...
  • Lex D'Arquebus: Tudod fura, hogy ittlétem alatt összesen egy magyar sráccal alakult ki valami barátságféle, pedig ... (2014.02.11. 13:40) Mindenféle
  • Péter Ruprecht: Papírkutya! :)))) (2013.09.03. 12:09) Határok, első rész
  • Péter Ruprecht: Na végre, hiányoztak már a postok! Rupiék örülnek, hogy jól érzitek magatokat. A családi látogatá... (2013.08.21. 06:28) Pótlék

2014.01.08. 22:01 Lex D'Arquebus

Hepinyújír

Mivel kedves barátom nehezményezte, hogy nem elég személyesek a posztok mostanában (bár szerintem nem olvasta a tavalyi utolsót), ezért most megpróbálom összekapni magam, és valami nagyon személyeset összehozni. Remélem örülsz.

Mivel január 2-a munkaszüneti nap volt (cserébe nincs március 15.), ezért aznap jöttem vissza. Nagyon nehéz volt az elválás, főleg 11 nap otthon tartózkodás után, beletelt pár napba, mire sikerült valamennyire túllépnem rajta, mivel munka van, nem lehet félvállról itt lenni. Igaz, az első hétvége elég kemény volt, szerencsére betáraztam rengeteg filmet, így nem azon járt az agyam, hogy tökegyedül ülök a szobában.

Végre sikerült megnézni a Trónok harca 2-3 évadot, igaza volt Norbinak, tényleg megérte, csak két rész kellett, hogy összerakjam, ki kivel van.

Szóval Svájc és Zürich. Elég érdekes élmény januárban 12-13 fokban sétálni az utcán, gyanítom meglesz ennek a böjtje. Lesz még itt félméteres hó. Vagy összeesküvés elmélet, Európa exportálta a rossz időjárást az USA-ba, ők eléggé szívnak most. Kaptunk is képet Bostonból -27 fokkal.

Ma volt az első munkanapom. Mint teljes értékű alkalmazott. Fel is tornázták a rám kiosztott feladatokat 50%-kal hirtelen. Legalább nem fogok unatkozni. Mindenesetre elég sok poénra adott okot ez az utolsó-első nap dolog. Sokan köszöntöttek, mint új srácot. 
Érdekes, hogy szinte mindent postán intéznek-intéztek. A munkaszerződést postán küldték, aláírva kellett visszaküldenem. Most meg a bankszámla kérdést is postán intézik. Bezzeg a pszichológia tesztet meg tudták oldani online. Vagy küldhetnének egy xls-t, én meg kitölteném. Na mindegy, itt bíznak a postában, hogy nem keverednek el a dolgok.

A tartózkodási engedélyt is postán küldik, meg a felszólítást is, hogy hamarosan lejár, legyek szíves 14 napon belül befáradni. Az mondjuk nem zavarta őket, hogy a 14 napból van 2 hétvége (4 nap mínusz), plusz karácsony (2 nap), a maradék dec27,30,31-re meg szimplán bezártak. :) Ja, és az törvényszerű, hogy aznap jön a szerződés, amikor megyek haza, tehát amíg otthon voltam, azon gondolkoztam, hogy megkaptam-e, és ha igen, akkor benne van-e még a postaládában. Vannak dolgok, amiket az ember nehezen vetkőzik le.

Nem maradt más hátra, mint hogy sikerekben gazdag, boldog új évet kívánjak! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ugrassvajcba.blog.hu/api/trackback/id/tr295747784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása